СТАНДАРД life

„Старлинк“

КОМПАНИИ

Маск потпиша договор со НАСА со цел да избегне судири во вселената

Влатко Зорба
SpaceX, чиј извршен директор е Елон Маск, потпиша договор со НАСА со кој треба да се осигура дека вселенските летала нема да се судрат. Според...
КОМПАНИИ

Следната година целата планета ќе биде покриена со Starlink Интернет

Влатко Зорба
Веќе следната година, целата Земја ќе биде покриена со Интернет на Starlink, со брзина до 300 Mbps, со латентност од околу 20 ms. До крајот...
КОМПАНИИ

„Starlink“ на Маск добива конкуренција од Русија

msp-admin
Сателитскиот систем за обезбедување Интернет конекција во тешко достапните области, „Starlink“ на Елон Маск наскоро би можел да добие конкуренција од Русија. Институтот за дизајн...
КОМПАНИИ

„SpaceX“ лансираше уште 60 сателити „Старлинк“ во вселената

msp-admin
Американскиот производител на ракети и сателити „SpaceX“ лансираше уште 60 сателити „Старлинк“ во вселената за да го направи Интернетот достапен за значителен дел од светската...