СТАНДАРД life

Удел

ЕКОНОМИЈА

Берзата во Загреб го зголеми сопственичкиот удел во Македонската берза

Влатко Зорба
Финансискиот регулатор на С.Македонија одобри зголемување на уделот на Загребската берза од 5,3 на 15,19 проценти, со стекнување на 276 акции на Македонската берза. Загребската...
ЕКОНОМИЈА

Високи 10% е уделот на спортските обложувалници во вкупно собраниот данок на личен доход во државата

Влатко Зорба
Уделот на спортските обложувалници во земјава во вкупно собраниот данок на личен доход во државната каса изнесува речиси 10%. Високите 10% се заради фактот што...