СТАНДАРД life

Спортски обложувалници

ЕКОНОМИЈА

Вработените во спортските обложувалници загрижени за нивната егзистенција: „Издржуваме фамилии, плаќаме кредити…“

Вработените во спортските обложувалници денеска пред Владата соопштија дека се сериозно загрижени за последиците по нивната егзистенција доколку се усвојат новите предлог-измени на Законот за...
ЕКОНОМИЈА

Високи 10% е уделот на спортските обложувалници во вкупно собраниот данок на личен доход во државата

Влатко Зорба
Уделот на спортските обложувалници во земјава во вкупно собраниот данок на личен доход во државната каса изнесува речиси 10%. Високите 10% се заради фактот што...
ЕКОНОМИЈА

Сопственици на спортски обложувалници: Ако ставиме клуч на врата, државата ќе загуби над 250 милиони евра

Влатко Зорба
Ако ставиме клуч на врата, државата ќе загуби повеќе од 250 милиони евра, предупредија денеска сопствениците на спортските обложувалници. Испровоцирани од предлог-измените на Законот за...
ЕКОНОМИЈА

Само од он-лајн, спортските обложувалници ќе придонесат повеќе од 500 милиони денари во државниот буџет за една година

Влатко Зорба
По шест месеци он-лајн спортско обложување, од денеска играчите повеќе не можат да ја користат оваа услуга. Државата не ја продолжи Уредбата со законска сила...