СТАНДАРД life

АСОМ

ПРЕТПРИЕМАЧ

Илијевски: Измените на законот за игри на среќа ќе стават крај на легалното спортско обложување

Влатко Зорба
Асоцијацијата на спортски обложувалници не отстапува од најавите дека ќе излезат на протести доколку измените на законот за игри на среќа бидат изгласани во предложената...
ЕКОНОМИЈА

АСОМ: Ќе ги преземеме сите мерки спорниот Закон за игрите на среќа да не се донесе

Влатко Зорба
Денеска пред Владата на РС Македонија, Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија (АСОМ) одржа прес конференција, на која ги изнесе своите ставови во врска со...
ЕКОНОМИЈА

АСОМ тврди: Предлог измените на законот за игри на среќа се противправни

Stefanija Kuzmanovska
Заради наметнатата обврска на усогласување кое не било предвидено во моментот на издавање на лиценците, со барање или поведување на постапки за нанесена материјална штета...
ЕКОНОМИЈА

АСОМ: Растојанието од 500 метри на нашите деловни објекти од училиштата значи гасење на цела индустриска гранка

Влатко Зорба
По објавата на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) за почеток на процесот за подготовка на закон за измена и дополнување на Законот за...
ЕКОНОМИЈА

Само од он-лајн, спортските обложувалници ќе придонесат повеќе од 500 милиони денари во државниот буџет за една година

Влатко Зорба
По шест месеци он-лајн спортско обложување, од денеска играчите повеќе не можат да ја користат оваа услуга. Државата не ја продолжи Уредбата со законска сила...
ЕКОНОМИЈА

АСОМ: Уредбата за онлајн обложување треба да се преточи во трајно законско решение

Берта Китинска
Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија смета дека уредбата со која во земјава се овозможи он-лајн спортско обложување преку домашните лиценцирани сајтови треба да се...
КОМПАНИИ

АСОМ: Согласно новите мерки за заштита од Ковид-19, нема да нудиме угостителски услуги во нашите објекти по 23 часот

msp-admin
Асоцијацијата на спортски обложувалници информира дека откако со новите мерки за заштита од Ковид-19 се забрани работа на угостителските објекти по 23 часот, согласно истите...