СТАНДАРД life

Македонска берза

ЕКОНОМИЈА

Берзата во Загреб го зголеми сопственичкиот удел во Македонската берза

Влатко Зорба
Финансискиот регулатор на С.Македонија одобри зголемување на уделот на Загребската берза од 5,3 на 15,19 проценти, со стекнување на 276 акции на Македонската берза. Загребската...
ЕКОНОМИЈА

Извештај за февруари: Раст на прометот и вкупниот број на трансакции на Македонска берза

Влатко Зорба
Прометот остварен на Македонска берза во февруари достигна вредност од 1.390.563.281 денари, што претставува пораст од 170,48% во однос на јануари, покажува Месечниот статистички билтен...
ЕКОНОМИЈА

Прометот на Македонска берза зголемен за 3,46% на почетокот на новата година

Влатко Зорба
За периодот 01-31 јануари 2021 година вкупниот промет на Македонска берза изнесува 514.116.512 денари и е зголемен за 3,46% во однос на претходниот месец декември....