Стандард

земји кандидати

ЕКОНОМИЈА

Европа испраќа 530 милиони евра, поддршка ќе добијат и земјите кандидати, но не и Македонија

Влатко Зорба
Европската комисија (ЕК) предложи пакет од скоро 530 милиони евра дополнителна финансиска поддршка во рамките на Фондот за солидарност на ЕУ. Помошта е наменета за...