СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Google Play престана да шпекулира за коронавирусот

Голем број ИТ гиганти презедоа акција против ширење паника и лажни информации за коронавирусот. Претходно во јануари, Google започна рачно модерирање на резултатите од пребарувањето за резултати, поврзани со КОВИД-19, а сега друга услуга на ИТ гигантот, Play Store, презема неколку чекори во таа насока.

Ако пробате да пребарувате апликации или игри на Google Play користејќи „коронавирус“ или „COVID-19“, ќе добиете празен резултат. Пребарувањето не работи ако додадете други на овие зборови, на пример, „мапа“ ​​или „тракер“.

Очигледно, Google воведе модерирани резултати за пребарување за апликации поврзани со коронавирус, или компанијата едноставно се обидува да го ограничи сообраќајот од потенцијално штетни апликации на вакви прашања за пребарување.

Поради вирусната епидемија, на 3 март, Google објави дека ја откажува Конференцијата за развивачи на Google I / O 2020, која беше закажана за 12-14 март. Сепак, сите новини ќе се емитуваат во живо на YouTube.

Поврзани вести

Purism Librem 5 – целосно американски смартфон по цена на Galaxy Fold

msp-admin

Apple официјално го објави iOS 14! (ВИДЕО)

msp-admin

Проблем во работата со некои сервиси на Google

msp-admin