СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Ново ажурирање носи повеќе детали на „Google Maps“

Во својот блог пост, Google истакна дека наскоро ќе се појави ново ажурирање за „Google Maps“. Со текот на годините, Google постојано додава нови работи и корисни информации на „Maps“ и сега самите мапи ќе се ажурираат.

Google користеше алгоритам за мапирање на бои за правилно да ги обои мапите што претставуваат различни терени и прикажуваат географски карактеристики. Резултатот е посеопфатен и живописен поглед на подрачјата на мапите на глобално ниво. Езера, реки и океани се сини, плажите и пустините се познати, додека тревните области се зелени.

Според Google, корисниците ќе управуваат со подобрувања без оглед дали гледаат на мапа на голем град или рурална област.

Компанијата посочува дека наскоро ќе бидат достапни точни улични карти, со тротоари, пешачки острови и други детали. Google наскоро ќе објави подетални мапи за Лондон, Њујорк и Сан Франциско, а планира да се прошири и во други градови во иднина.

Поврзани вести

Иновативни производи кои ја одбележаа 2020 година

Влатко Зорба

Google Translate за Android станува попаметен

msp-admin

Xiaomi Mi 10T Pro доаѓа во Европа, познато е колку ќе чини

msp-admin