Стандард
БИЗЛАЈФ

„Ако ви е скапо на Копаоник и Златибор, не одете таму“

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, изјави дека за три месеци нема да се поставува прашањето како земјата ќе се бори против короната, туку што ќе се стори со економијата.

„И затоа не ја разбирам хистеријата околу сметките од рестораните на Златибор и Копаоник. Ако ви е скапо и не ви се плаќа, тогаш не одете таму. Угостителите и туристичките работници нека работат и заработуваат пари“, рече Вучиќ.

Како што додаде, истите тие луѓе кои сега се жалат, немаат проблем да плаќаат иста услуга десет пати повеќе во странство.

„Кога плаќаме и плаќаме десет пати повеќе во странство, немаме проблем со тоа, и секогаш кога треба да платиме нешто во нашата земја, тогаш тоа е секогаш прескапо. Никогаш не сме фер да гледаме на двете страни“, заклучи тој.

Поврзани вести

Сè за Аспергеровиот синдром, форма на аутизам што ја има Елон Маск: Генијалци кои кријат емоции

Најсмешните изговори за не доаѓање на работа

Влатко Зорба

10 професии кои нудат БРЗО ВРАБОТУВАЊЕ, високи ПЛАТИ и можност за НАПРЕДУВАЊЕ

Влатко Зорба