Стандард
БИЗЛАЈФ

ЦЕНИ ВО ГРЦИЈА: Вода до 1,7 евра, еве колку чинат ПИВО и ГИРО

Грција е сè уште една од најпопуларните летни дестинации меѓу македонските туристи.

Туристичката сезона започна, а цените на Егејскиот дел повеќе или помалку останаа непроменети во последните две години.

Ова се храната што најчесто се купува и нивните цени:

Гиро: 3 – 3,3 евра
Пиво (0,5 л): 1,4 – 1,65 евра
Домати (1 кг): 2,10 евра
Пиперки (1 кг): 2,40 – 3,30 евра
Јаболка (1 кг): 1,80 евра
Лимон (1 кг): 1,9 евра
Лубеница: 1,10 евра
Кромид: 0,85-1,20 евра
Портокали: 1,30 евра
Компири: 0,90 евра
Кока кола (1,5л): 1,59 евра
Млеко (1л): 1,80 – 1,95 евра
Маслиново масло: 5 евра
Сирења: 3,8 – 9 евра
Сладолед (2 кг): 3,6 евра
Маслинки: 4 – 5 евра
Леб: 0,40 евра
Сокови: 0,75 евра
Вода (6л): 1 – 1,7 евра

Поврзани вести

Ги запознаваме ретките болести: Штург-Вебер синдром

Влатко Зорба

Ова може да биде причина зошто никогаш не ве повикуваат по интервју за работа

Влатко Зорба

„Тренер за мозок“ открива клучни совети за здравје и успех

Влатко Зорба