СТАНДАРД life
БИЗЛАЈФ

Нови правила за влез во Турција: Задолжителна ДИГИТАЛНА РЕГИСТРАЦИЈА воведена за странски туристи

Турција од денес воведе задолжителна електронска регистрација за странските туристи.

Пред да влезат во Турција, во рок од 72 часа пред патувањето, странските туристи мора да го пополнат електронскиот формулар на Министерството за здравство, соопшти Министерството за надворешни работи на земјата.

Турските граѓани, лицата со дозвола за престој во Турција и патниците во транзит се изземени од обврската за електронска регистрација.

Поврзани вести

Трамп ја лансира својата платформа 45office.com

Влатко Зорба

Што работел Том Брејди пред да стане најдобриот квотербек во историјата?

Влатко Зорба

Како „Монопол“ стана лекција за претприемачите?

Влатко Зорба