СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Адемовски го купува турски „Рамстор“

Претседателот на Македонско-Турска стопанска комора во Македонија (МАТТО), Ајдоган Адемовски кој е и сопственик на Трговскиот центар „Капитол мол“ и „Хотел Хилтон“ во Скопје, планира да купи 100% од акциите на „Рамстор Македонија“, соопштија МАТТО.

Преговорите во врска со потпишувањето на договорот за пренос на уделот се во тек.

„Претходно е одлучено да се одложи јавно објавување на дискусиите што треба да се одржат по ова прашање со цел да не се нарушат легитимните интереси на нашата компанија и да се избегнат заблуда на инвеститорите“, се вели во соопштението.

Рамстор е дел од Мигрос Тиџарет А.Ш, еден од најголемите ланци на маркети во областа на малопродажбата во Турција.

Рамстор има вкупно 21 маркет и еден Трговски центар во центарот на Скопје со повеќе од 90 избрани продавници и брендови и сместен на простор во 25.000 м2.

Поврзани вести

Бочварски: Посветени се работи на изградбата на пругата кон Бугарија

Берта Китинска

Деспотовски: Очекувам во скоро време да склучиме најголем договор за странска инвестиција во историјата на С. Македонија

Влатко Зорба

Светската банка со 120 милиони долари ќе поддржи пет проекти во земјава

Влатко Зорба