Стандард
ЕКОНОМИЈА

БАУЕР доби речиси 565 илјади евра за втората фаза за изградбата на покриен градски пазар во Велес

Друштвото за градежништво, трговија и услуги БАУЕР БГ ДОО Скопје го доби тендерот од Општина Велес вреден 34,696,686 денари или 564,174 евра Изградба на покриен градски пазар – Фаза 2.

Според сајтот на е-набавки, 7 понуди се добиени за проектот, од која највисоката добиена е 39.792.492,00 денари, додека најниската 29.685.498,25.

Поврзани вести

Исплатени 255 милиони денари субвенции за градинарски култури

Stefanija Kuzmanovska

Управа за финансиско разузнавање: Секогаш кога постојат основи на сомневање за сторено кривично дело, веднаш ги известуваме надлежните државни органи

Ангела Веселиновска

УЈП: Почна исплатата на парите од скенираните фискални сметки