Стандард
ЕКОНОМИЈА

„Блумберг“: С. Македонија издава нова 7-годишна еврообврзница

Издавањето меѓународни обврзници од Балканот е џуџеста продажба од поголемите земји во Источна Европа. Северна Македонија е последниот додаток на проширениот прилив на суверени издавања од балканскиот регион, нудејќи седумгодишни еврообврзници во средата, според лице запознато со зделката, кое побара да не биде именувано, бидејќи не е овластено да зборува јавно, пишува „Блумберг“.

Северна Македонија нуди обврзница што треба да се исплати до март 2028 година, на околу 230 основни поени над средните прегледи, според изворот.

Поврзани вести

Во што е паметно да се инвестира во време на криза?

Stefanija Kuzmanovska

Компании со највисоки долгови – по основ на ДДВ и Данок на добивка!

Берта Китинска

ПУЦКО ПЕТРОЛ го „лапна“ тендерот вреден 3,2 милиони евра од М.Ж.Транспорт

Влатко Зорба