СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

„Европа“ се стекна со 54 обични акции од „Фершпед“, „Бане комерц Трејд“ со 3.300 од „Кристал“

Согласно член 38, точка 2 од Правилата за котација на Македонска берза известуваме дека Европа АД Скопје се стекна со 54 обични акции од Фершпед АД Скопје, со што вкупно поседува 1.549 обични акции или 8,55 % од основната главнина на друштвото, соопштија од ФЕРШПЕД АД Скопје.

Акционерот Бане комерц Трејд ДООЕЛ Велес, по пат на берзанска трансакција пак се стекна со 3.300 обични акции издадени од ПИ КРИСТАЛ 1923 АД Велес и во моментов поседува 26.771 акции, што претставува 5,19% од вкупниот број на акции или 6,55% од обичните акции.

Поврзани вести

Ќе се гради експресен пат од Струмица преку Валандово до автопатот на Коридор 10 кај Смоквица

Влатко Зорба

Влада: Преку фискалниот импулс од 704 милиони евра ублажен е падот на економската активност

Влатко Зорба

НБ: Ширењето лаги и дезинформации ги вознемируваат граѓаните и имаат потенцијал да нанесат економски штети

Влатко Зорба