СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Индексот на цените на угостителските услуги остана ист во февруари

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените на угостителските услуги во февруари 2021 година, во споредба со јануари 2021 година, остана на исто ниво.

Индексот на цените на угостителските услуги во февруари 2021 година, во однос на истиот месец од претходната година, е зголемен за 0.3 %.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – февруари 2021 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 0.4 %, додека во однос на декември 2020 година остана на исто ниво.

Поврзани вести

Со купување македонски производи до спас на работни места во време на кризата

msp-admin

Ангеловска: Новините за субвенционирање на плати се за бенефит и на работниците и на работодавачите

Берта Китинска

Оштетени штедачи на „Еуростандард“: Последната шанса да се исправи неправдата е пропуштена

Влатко Зорба