Компании и пазар

Стопанската комора бара стриктна примена на законите во врска со употребата на дезинфициенси на пазарот (ВИДЕО)

„Во оваа вонредна состојба, кога се води голема битка за здравјето и животите на граѓаните, мора да се преземат сите можни чекори за нивна заштита“, соопштуваат денеска од Стопанската комора на Македонија.

„Заради тоа, мора да се обезбеди стриктна примена на законските одредби во врска со продажбата на биоцидни производи на пазарот (дезинфициенси за раце, за површини и за подови). Ова е особено важно во постојните услови на нивно енормно користење“, велат оттаму.

Поврзани вести

Џонсон сака да ја намали улогата на Huawei во британската 5G мрежа

Од денеска работодавачите може да поднесуваат барања за финансиска поддршка за мајската плата

Влатко Зорба

Бизнис Акцелераторот УКИМ домаќин на лабораторијата за иновации на Дојче Телеком од Германија

Влатко Зорба

Сите Xiaomi смартфони во 2020 година, со цена од над 250 евра, ќе бидат со 5G

Влатко Зорба

Деспотовски: Инициравме креирање на регионален Фонд за иновации со кој ќе се искористи потенцијалот на регионалниот пазар

Влатко Зорба

Најголемата продавница во светот за флегшипи на Huawei ги отвори вратите во Шангај

Влатко Зорба