ЕКОНОМИЈА

На берза од денеска ќе се тргува до 13 часот

Согласно барањето на Комисијата за работење со хартии од вредност при Македонската банкарска асоцијација, а поради скратеното работно време во банките/брокерските куќи и воведената забрана за движење после 16 часот во работните денови, Одборот на директори на Берзата донесе Одлука за времена промена на времето на тргување на Берзата.

Согласно оваа одлука, почнувајќи од 09.04.2020 година, времетраењето на тргувањето со хартии од вредност наместо до 14 часот ќе трае до 13 часот. Соодветно на оваа измена направени се измени и прилагодувања на сите пропишани временски распореди во рамките на денот на тргување.

Поврзани вести

Директорот на Секретаријатот на ЕЗ го истакна напредокот на Северна Македонија во енергетскиот сектор

Влатко Зорба

Банката на федерални резерви ги стави во карантин доларите од Азија

Stefanija Kuzmanovska

Анѓушев, Бектеши и Реџепи на пуштањето во употреба на ТАНАП

Влатко Зорба

Лагард: Влијанието на новиот коронавирус врз економијата е слично на финансиската криза од 2008 година

УЈП: Почна исплатата на парите од скенираните фискални сметки

Зајакната координација за одржување на финансиската стабилност