Стандард
ЕКОНОМИЈА

Нова поволност: Од среда бескаматни кредити за фирмите погодени од корона кризата

Министерката за финансии Нина Ангеловска  најави бескаматни кредити кои на располагање на микро, малите и средните компаниите  ќе им бидат од 29 април.

-За линијата „Ковид-2“ обезбедени се средства за кредити од компензационите фондови од Јапонија. Бескаматните кредити кои од 29 април ќе им станат достапни на фирмите се за зачувување на работните места и за заштита на ликвидноста на фирмите. Максималниот износ на кредитот е 90 илјди евра, а минималниот износ е 3.000 евра.  Рокот на отпалата е до три години, со вклучен грејс период до 12 месеци, а обезбедувањето ќе се врши со меница. најави Ангеловска.

Поврзани вести

МИСТ ЕНЕРЏИ го доби тендерот вреден 500.000 евра за набавка на струја за Собранието

Влатко Зорба

Западен Балкан може да заштеди и до 800 милиони евра со Зелените коридори

Влатко Зорба

Прв онлајн настан меѓу Стопанските комори на Украина и С. Македонија

Влатко Зорба