СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Пауновски: Министерството за финансии го одби барањето за вработување на 20 инспектори

Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме за излегување на терен и дење и ноќе во зависност од нивната смена, денеска Министерството за финансии го одби барањето за вработување на 20 инспектори потребни во ДПИ, истакна денеска на прес-конференција во Владата директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски на која претседателката на Инспекцискиот совет Магдалена Филиповска-Грашкоска информираше за активностите на инспекторите за периодот од 5 до 11 октомври.

Директорот на ДПИ рече дека до крајот на годината се очекува 37 инспектори да заминат во пензија, а дека новите примени од пред годинадве сеуште се на обука пред да излезат на терен.

Прашан за изречените пријави од страна на пазарниот инспекторат, од 5 до 11 октомври, Пауновски рече дека тие се однесуваат на новите протоколи изнесени од Комисијата за заразни болести, а тоа се за четоворица на маса и другите дополнителни одлуки кои се донесени.

Поврзани вести

Зголемена продажбата на нови возила во Велика Британија

Stefanija Kuzmanovska

Прогноза на СБ за Балканот: По раст од 4,4 отсто оваа, следи пад во 2022 година

Влатко Зорба

Здружение оштетени штедачи: Повеќе од јасно е дека Петкоски, Трифун и Коста Костовски ја иницирале, организирале и спровеле масовната кражба на нашите депозити и средства

Влатко Зорба