СТАНДАРД life

ДПИ

ЕКОНОМИЈА

Бектеши: Вративме неколку цистерни со сомнителен мазут, ако треба ќе ги објавиме имињата на компаниите

„ДПИ направи одредени контроли во поглед на мазутот и веќе ги подготви сите решенија. Мазутот се контролира во други акредитирани лаборатории и тие се завршени...
ЕКОНОМИЈА

На првиот ден од полицискиот час, ДПИ изврши 724 контроли и надзори, затворен еден угостителски објект

Влатко Зорба
Со стапувањето на сила на новата одлука за забрана за движење населението и возила од јавен превоз од 22.00 часот до 05.00 часот наредниот ден,...
ЕКОНОМИЈА

За 7 дена извршени 2.608 надзори и контроли, затворени 5 угостителски објекти

Влатко Зорба
Во периодот од 4-ти до 10-ти јануари 2021 година, од страна на седумте инспекциски служби се спроведени вкупно 2.608 надзори и контроли, по основ на...
КОМПАНИИ

Извршени 4.080 контроли, затворени два угостителски објекта

msp-admin
Во периодот од 23 до 29 ноември од страна на седумте инспекциски служби се извршени вкупно 4.080 контроли, по основ на почитување на здравствените протоколи...
ЕКОНОМИЈА

Пауновски: Министерството за финансии го одби барањето за вработување на 20 инспектори

Влатко Зорба
Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме...