СТАНДАРД life

пауновски

ЕКОНОМИЈА

Пауновски: Министерството за финансии го одби барањето за вработување на 20 инспектори

Влатко Зорба
Немаме доволно инпектори меѓутоа максимално со она што се располага, инспекторите се искористени. Сите инспектори што се со звање советник или помлад инспектор ги користиме...
ЕКОНОМИЈА

Пауновски: Кафеани во Чаир и Тетово, работaт по 22 часот и служат гости во затворен простор

Угостителски објекти од кои најголем дел во Чаир и во Тетово не ги почитувале протоколите, работеле по 22 часот и служеле гости во затворен простор....