СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

„Рамстор-Македонија“ продаден за над 39 милиони евра

„Рамстор-Македонија“ е продаден за 39,2 милиони евра на скопската градежна компанија „Сити Плаза“, објави денеска Seenews.

Турскиот гигантски синџир на супермаркети „Мигрос“ ја известил берзата во Турција дека потпишал договор за продажба на својата компанија „Рамстор-Бугарија“, неактивна компанија, која е 99-отсто сопственик на Рамстор-Македонија, на градежната компанија „Сити Плаза“ од Скопје.

Трансакцијата ќе биде завршена откако ќе добие правно одобрување.

„Рамстор Македонија“ придонесе 1,2% во консолидираната продажба на Мигрос во 2020 година, според пополнувањето на берзата.

Поврзани вести

Ангеловиќ: Ја искористив поддршката која ја дава државата со субвенции и „зелена нафта“

Голем интерес во Тетово за мерката 113 – млад земјоделец од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој

Никола Поповски

Азири: Ако кризата продолжи, дали државата ќе има пари и моќ за да ја издржи наредната година?