20.8 C
Скопје
24 септември, 2023
СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Рокот за поднесување на ДДВ продолжен до 29 јануари

Од УЈП ги известуваат даночните обврзници и сметководителите дека рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 за даночниот период од 01.10.2020-31.12.2020 и 01.12.2020 -31.12.2020 се продолжува за четири дена, односно за краен рок за поднесување ќе се смета 29 јануари 2021.

-Со воведувањето на нов образец ДДВ 04 согласно измените и дополнувањата на Закон за данокот на додадена вредност (Службен весник на РМ, бр. 267/20), увидено е отежнато поднесување на образецот ДДВ-04, соопшти Упрвата за јавни приходи.

Поврзани вести

Расте довербата за вложување во инвестициски фондови

Stefanija Kuzmanovska

Биткоин надмина 10.000 долари, експертите велат дека може да надмине 15.000

Stefanija Kuzmanovska

Бектеши повика да се усвои Законот за задолжување во Светска банка

Влатко Зорба