ЕКОНОМИЈА

СБ го одобри првиот тендер за реализација на проектот за изградба и санација на локални улици и патишта во општините вреден 70 милиони евра

Светска банка ни го одобри првиот тендер за реализација на проектот за изградба и санација на локални улици и патишта во општините вкупно вреден 70 милиони евра, соопшти министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески.

Поврзани вести

Втор пакет за помош од Владата: Помош за приватниот сектор со минимална плата или субвенции на придонеси

Берта Китинска

Влада: Априлската плата од 14.500 денари по работник ќе легне на сметките од 21.542 компании

Air Serbia почнува да лета на 21 мај кон четири европски дестинации

Stefanija Kuzmanovska

Иднината стигна: Гугл прави свој здравствен картон

Бектеши: Оваа недела ќе биде објавен огласот за вградување плински уреди во возилата

Maja_Serafimova

Работниците кои поради коронакризата останале без работа ќе добијат парична помош