Стандард
ЕКОНОМИЈА КОМПАНИИ

Шахпаска: Вкупно 79,5 милиони евра за финансиска поддршка за вработените во компаниите

Вкупно 79,5 милиони евра за мерката финансиска поддршка од 14.500 денари по вработен биле исплатени во изминатите три месеци. Во исто време одобрени биле 639 кредити за македонски омпании кои вработуваат 11325 лица, објави министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска на својот фејсбук профил.

Во време кое налагаше итна реакција, пишува Шахпаска, Владата презема првично соодветни мерки за справување со негативните ефекти од светската криза.

-Првите два пакети го амортизираа првиот удар од економската криза предизвикана од коронавирусотТретиот пакет обезбеди заштита на постојните и креирање нови работни места, особено во секторите во кои ќе се имплементира дигитализацијата и возможи зголемена конкурентност на нашите компании на домашно, регионално и глобално ниво, напиша министерката.

Поврзани вести

Продажбата на пиво во Европа со голем пад

Влатко Зорба

Започнува изградбата на насипна брана со придружни објекти на „Отиња” во вкупна вредност од 460 милиони денари

Влатко Зорба

ЕУ позајмува 800 милијарди евра за економско закрепнување од Ковид-19

Влатко Зорба