СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

СИНДИКАЛЕН МАРШ за 1.мај под мотото „ЗДРУЖЕНИ СО ИСТА ЦЕЛ!“

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) соопшти дека ќе го одбележи Меѓународниот ден на трудот, 1.мај во услови на здравствената криза, предизвикана од коронавирусот КОВИД-19, со СИНДИКАЛЕН МАРШ, под мотото „ЗДРУЖЕНИ СО ИСТА ЦЕЛ!“

„Празникот на работниците, 1-ви Мај, го одбележуваме загрижени за своето и здравјето на нашите семејства, за голем број од нас во услови на намалени плати, откази на договорите за вработување и грижа за нашата елементарна егзистенција“, велат од ССМ.

Оттаму ги повикаа сите работници, кои ги препознаваат навините вредности и заложби, да се приклучат во семејството на ССМ, семејство на рамноправни членови, работници и граѓани, „кои не сакаат само да критикуваат, туку сакаат дирекно да се вклучат со сиот свој капацитет и потенцијал, во креирањето и градењето на државата“.

Синдикалниот марш, со запазување на сите мерки и препораки за заштита од Ковид -19, ќе започне на 01.05.2021 година во 10.30 часот пред зградата на ССМ.

Поврзани вести

Владата издвои 620 милиони денари за инвентер-клими во домаќинствата во Скопје, Битола, Тетово и Кичево

Во јули забележан прв месечен раст на приходите во буџетот од почетокот на кризата

Берта Китинска

Колку нови невработени лица ќе има во САД оваа недела – очекувањата на големите банки

Stefanija Kuzmanovska