СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Субвенции за печки на палети ќе добијат 454 граѓани

На денешната прес конференција министерот за економија, Крешник Бектеши изајви дека е спроведен јавен повик за субвенции за печки на пелети.

-Оваа година субвенции ќе добијат 454 домаќинства кои аплицирале до 6 март. Согласно мерката, домаќинствата со ниски примања добиле субвенции во износ од 75% од цената, но не повеќе од 25.000 денари, додека останатите апликанти добиваат поддршка во износ од 50% од трошоците за набавка на печки на пелети, но не повеќе од 20.000 денари.Целта на мерката е стимулација за употреба на поеколошки енергенси  за загревање на домовите, рече Бектеши.

Поврзани вести

Сугарески и Спасовски: Градежната офанзива е нашиот одговор на запуштената и руинирана инфраструткрура што ја наследивме

Влатко Зорба

Бочварски: На источниот дел на коридорот 8 инвестираме над 80 милиони евра во патната инфраструктура

Влатко Зорба

Издадена Деветнаесеттата емисија обврзници за денационализација

Влатко Зорба