СТАНДАРД life
Храна

Повкусно од похован кашкавал и зденки: Похована фета со мед и сусам

Направете нешто што е рај за сите сетила, похована фета со мед и сусам.

СОСТОЈКИ:

250 гр. фета

2 јајца

1 лажиче црвен пипер

1 лажиче бибер

100 гр. брашно

100 гр. сусам

4 лажици мед

ПОДГОТОВКА:

Се цеди фетата и се брише, па се сечат парчиња најуредно што можете.

Се матат јајцата и се става во друг сад брашното со црвен пипер и бибер, па во трет сад сусам.

Се валка фетата во јајце, брашно па сусам и се прави така со сите парчиња.

Се пржи на масло од двете страни, па се цедат парчињата на салфета.

Додека се топли прелијте ги со мед.

Поврзани вести

АЈВАР ОД СЕЧЕНИ ПИПЕРКИ: Полесно се прави, а вкусот е побогат и пополн

Urednik

Популарна состојка е вишокот во вашите матени јајца, сменете ја навиката!

Radmila Tasevska

Торта што ќе ве израдува! Мириса на лето и сладолед, а идеална е и за празниците

Urednik