Стандард
КОМПАНИИ

БМВ повлекува 430 илјади автомобили поради опасност од пожар

Групата БМВ ќе треба да повлече и поправи над 430.000 автомобили од третата серија во Германија. Причината за ова е веројатна опасност од пожар, потврдија од компанијата за германски „Фокус“.

Зголемениот ризик од палење е познат уште од 2017 година. Автомобилите со датум на производство од јули 2004 година до јуни 2012 година можат да добијат краток спој и во ретки случаи, може да се појави пожар, вклучително и кај паркирани автомобили.

Повлечените автомобили мора да одат во продавници за поправки. Кодовите на погодените модели се E90-E93.

Производителот на автомобили БМВ произведува престижни автомобили, мотоцикли и мотори БМВ, Мини и Ролс-Ројс. Седиштето на компанијата е во баварскиот град Минхен.

Поврзани вести

ММФ: Земјите кои подобро се справиле со Ковид-19 во раната фаза, ќе имаат полесно и побрзо закрепнување

Влатко Зорба

Брзите измени на Законите влеваат несигурност кај компаниите и граѓаните

msp-admin

Долгот на Шпанија достигна ниво, невидено во последниве 118 години

Влатко Зорба