СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Чешки Будвар не ја ни почувствува кризата

Будвар, чешка пиварница која долго време беше во спор со американскиот гигант Анхојзер-Буш околу употребата на марката Бадвајзер, го зголеми производството на рекордни нивоа минатата година, бидејќи луѓето пиеја помалку во кафеаните и повеќе дома поради пандемијата Ковид-19.

Будејовички Будвар, државна пиварница стара 125-години, во четвртокот изјави дека производството се зголемило за три проценти, на 1,73 милиони хектолитри во 2020 година.

Извозот на пиварницата минатата година порасна за скоро 3,5 проценти, според директорот Петар Дворкак.

Поврзани вести

„Булгартрансгаз“ заработува од преносот на гас до Грција и Северна Македонија

msp-admin

Халкбанк ја одложува наплатата на кредитните обврски за 6 месеци за сите физички лица кои имаат редовна отплата на своите обврски

msp-admin

Ангеловска: Заживувањето на економската активност се забележува по реализацијата на приходите во јуни

msp-admin