29.8 C
Скопје
23 септември, 2023
СТАНДАРД life
КОМПАНИИ

Пелистерка за девет месеци прокнижи добивка од 2.949.000 денари

Пелистерка за девет месеци прокнижи добивка од 2.949.000 денари, покажува консолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза.

Во периодот јануари – септември лани, компанијата оствари добивка од 8.300.000 денари.

Вкупните приходи од продажба, заклучно 30-ти септември оваа година, достигнаа 239.370.000 денари, од кои поголемиот дел е продажба на домашен пазар (209.139.000 денари, а остатокот од 30.231.000 денари е реализација на пазари во странство).

Приоритетна дејност на компанијата е производство на пијалаци, минерална и друга флаширана вода.

Поврзани вести

ММФ: Земјите кои подобро се справиле со Ковид-19 во раната фаза, ќе имаат полесно и побрзо закрепнување

Влатко Зорба

Најавата на нова вакцина донесе милионска заработувачка на Волстрит

msp-admin

Во Викендот без ДДВ консатирани 15 прекршоци кај трговците во однос на цените

msp-admin