Стандард
КРИПТОВАЛУТИ

Coinbase презема чекори за подобрување на своите перформанси

Coinbase ја стекнува платформата за трговија Routefire.

Една од клучните берзи за крипто-средства ја стекна платформата Routefire за да ги подобри перформансите при тргувањето.

Во објава на блог на 7 јануари, извршниот директор на Routefire, Џејсон Виктор, објави дека тимот сега ќе ги развива своите услуги за имплементација на Coinbase, истовремено заблагодарувајќи им се на корисниците за нивната поддршка во изминатите три години.

Routefire започна кон крајот на 2017 година со мисија да ја подобри комерцијалната инфраструктура на пазарот на криптовалути. Тие развија производи што им овозможуваат на трговците автоматски да бараат повеќе извори на ликвидност за да ги најдат најдобрите каматни стапки, како за цената, така и за надоместоците.

После преместувањето, тимот на Routefire ќе ги развие пакетите со алатки и услуги Coinbase Prime. Ова има за цел да биде водечка брокерска платформа за финансиски институции кои сакаат да тргуваат во просторот за криптовалути.

Coinbase претрпе повеќе застои во текот на изминатите 12 месеци, честопати се совпаѓаше со непостојани денови за тргување со Bitcoin, што ги лутеше трговците, кои пропуштија потенцијален профит.

Аквизицијата на Routefire и нејзината експертиза за деловни перформанси може да помогнат во враќањето на довербата во овој поглед.

Кон крајот на минатата година, Coinbase поднесе барање за почетна јавна понуда до американската Комисија за хартии од вредност. Овој потег е дополнителен знак за растечката легитимност на крипто-пазарот.

Поврзани вести

SEC: Шефовите на Ripple манипулирале со цената на XRP

Влатко Зорба

Биткоин повторно во минус

Биткоин со нов рекорд – над 62.500 долари

Влатко Зорба