Стандард
КРИПТОВАЛУТИ

Изненадување: Малите инвеститори купувале повеќе биткоини

Донекаде изненадувачки факт открија стратезите на „JPMorgan“, поточно нивниот аналитичар Николаос Панигирцоглу.

Малите инвеститори купувале повеќе биткоини овој квартал отколку институционалните инвеститори. Според проценките на „JPMorgan“, малите инвеститори досега купиле повеќе од 187.000 биткоини овој квартал, во споредба со приближно 172.684 од институционални инвеститори, пренесува „Банкар.ме“.

Падот на институционалните инвестиции може да биде една од причините зошто биткоинот не успеа да се задржи над 60.000 американски долари, според CoinDesk. Сепак, сите погледи се насочени кон малите инвеститори, особено ако се земе предвид новиот круг на проверки на стимулациите во САД, кои излегоа последните денови.

Институциите беа големи купувачи во четвртиот квартал, а нивните набавки далеку ги надминаа инвестициите на „малите играчи“. Но, сега и малопродажните и институционалните текови на биткоини се порамномерно распоредени во споредба со четвртиот квартал.

Поврзани вести

Guggenheim ќе купи 500 милиони долари во BTC преку Grayscale

Влатко Зорба

„Моментот на вистината“ за дигиталното евро пристигнува во април

Влатко Зорба

Како да најдете алткоини со 100x потенцијал (ВИДЕО)

Влатко Зорба