Стандард

инвеститори

КОМПАНИИ

Пандемијата за прв пат не е најголем ризик за инвеститорите

Влатко Зорба
Според истражувањето на Банката на Америка, за прв пат откако Ковид-19 го сврте светот наопаку, пандемијата веќе не е на врвот на листата со најголеми...
КРИПТОВАЛУТИ

Изненадување: Малите инвеститори купувале повеќе биткоини

Влатко Зорба
Донекаде изненадувачки факт открија стратезите на „JPMorgan“, поточно нивниот аналитичар Николаос Панигирцоглу. Малите инвеститори купувале повеќе биткоини овој квартал отколку институционалните инвеститори. Според проценките на...
КОМПАНИИ

Инвеститорите кои се обложуваа на пазарот загубија 91 милијарда долари во јануари

Влатко Зорба
Заедницата на WSB (Wallstreetbets) верува дека пазарот со сребро се манипулира и дека и тука би можеле да доживеат „стискање“, што секако би им наштетило...
КОМПАНИИ

Robinhood собра дополнителни 2,4 милијарди долари од своите акционери

Влатко Зорба
Компанијата за финансиски услуги Robinhood Markets во понеделникот објави дека собрала дополнителен капитал од 2,4 милијарди долари од постојните акционери. Средствата се додаваат на 1...
ЕКОНОМИЈА

Доларот зајакна, инвеститорите очекуваат да трае неизвесноста

Stefanija Kuzmanovska
Доларот зајакна во понеделникот во однос на кошницата на најголеми валути на меѓународните пазари и према ризичните валути во земјите во развој, бидејќи инвеститорите очекуваат...