Стандард
КРИПТОВАЛУТИ

Може ли Bitcoin повторно да падне на 20.000 $?

Повеќето предвидувања за цените на Bitcoin од технички и блокчејн аналитичари на крипто-заедницата на Твитер укажуваат на натамошно откривање на цени над 41 000 американски долари.

Врвниот аналитичар Вили Ву ја коментираше оваа дебата во „тред“ на Твитер, тврдејќи дека BTC никогаш повеќе нема да го види опсегот на цени од 20.000 американски долари, бидејќи во моментов е поставен над нивото од 40.000.

30% е максималниот предвиден пад штом Bitcoin го достигне својот врв, проценка која исто така рапидно се менува.

Ву го предвидува овој резултат врз основа на приливот на инвестиции и најновата ценовна аакција на BTC, но можно е цената повторно да падне на 20.000 $. Од почетокот на отворањето на цените над 35.000 долари, се појавија шпекулации и очекувања за неизбежно прилагодување на цената.

Блокчејн податоците не сигнализираат пад, но дебатата меѓу крипто-заедницата на Твитер никогаш не е здодевна.

За време на ова зголемување на цената, додека се зголеми бројот на уникатни адреси кои активно тргуваат со Bitcoin, бројот на китови исто така се зголеми. Врз основа на графиконите на Bitinfo, има над 6.000 адреси кои содржат над 10 милиони долари во Bitcoin и ова е скоро четирикратно зголемување од декември 2017 година, кога имаше 2.000+ адреси идентификувани како китови на BTC.

Дури и ако 5% од овие адреси требаше да ги продадат своите имоти и да започнат да ги резервираат профитите на сегашното ниво на цени, ако не се каскадни, може да има распродажба и сегашниот пазарен ред на спот берзите може да биде врвот на ледениот брег. Распродажбата може да доведе до преиспитување на падот на пазарот од 2018 година за Bitcoin.

Интересно е да се види дека институционалните инвеститори не се подготвени да продаваат бидејќи цената е двојно зголемена на повеќе од 20.000 УСД, но кој е прагот? И дали има таков?

Кога институционалните инвеститори ќе започнат да продаваат? Ако 100% е доволно близу до нивната цел, под претпоставка дека најголемиот дел од набавката се случила во опсегот почнувајќи од 20.000 долари, може да има прилагодување и пад од над 25%, што ќе ја поттикне цената на околу 30.000 $.

Цената во моментов е на 38.061 американски долари врз основа на податоците од CoinMarketCap, и ако цената никогаш повеќе не види 20.000 долари, тоа би било слична ситуација како биковиот пазар во 2013 година, што укажува на тоа дека има уште простор за отворање на цените настрана сегашната ATH (All Time High).

Поврзани вести

Топ трејдер го определи NOIA како „заспан гигант“

Влатко Зорба

Пазарната капитализација на криптовалутите за прв пат близу 2 трилиони долари

Влатко Зорба

Кратка хронологија на цената на Ethereum

Влатко Зорба
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!