СТАНДАРД life
КРИПТОВАЛУТИ

Топ крипто-берзи преместија милиони XRP токени

Вкупно 61 милион XRP токени се пренесени од две големи крипто-берзи – Coinbase и Binance – и една помала – Bitrue.

Податоците се обезбедени од Whale Alert и веб-страницата Bithomp, која работи со анализа на XRP.

Whale Alert Twitter ботот откри три големи количини на XRP преместени од Binance, Coinbase и Bitrue.

Coinbase префрли 20 милиони XRP на најголемата крипто-берза – Binance. Coinbase исто така премести 31 милион токени помеѓу сопствените паричници.

Bitrue го стори истото со десет милиони XRP. Вкупната сума пренесена е 33.907.358 американски долари.

Во јануари 2021 година, Coinbase престана да тргува со XRP откако Ripple Labs и двајца нејзини врвни директори – извршниот директор Гарлингхаус и ко-основачот Крис Ларсен беа тужени од страна на американскиот регулатор за хартии од вредност (SEC).

Сепак, во тужбата не е вклучен Џед Мекејлеб, вториот коосновач на Ripple, кој ги продаде своите XRP залихи, трајно платени во мали количини од Ripple, како дел од договорот за плаќање потпишан со Мекејлеб по напуштањето на компанијата во 2013 година.

Coinbase беше тужена и од SEC за наплата на такси за тргување за „нелегално“ тргување со XRP.

Coinbase ги запре трансакциите со XRP, но корисниците сè уште можат да ги чуваат своите токени во паричниците на Coinbase и да ги повлечат.

Американскиот огранок на Binance исто така престана да тргува со XRP.

Поврзани вести

Акциите на Tesla ќе се тргуваат на крипто-берзата Binance

Влатко Зорба

Доколку биткоин достигне 182.000 долари, неговиот творец ќе стане најбогатиот човек на планетата

Влатко Зорба

THETA на Theta Network влезе во топ 10 криптовалути според пазарната капитализација

Влатко Зорба