СТАНДАРД life

ХРП

КРИПТОВАЛУТИ

XRP падна за 12% по ликвидации за 1,7 милијарди долари

Влатко Зорба
XRP, седмата најголема криптовалута според пазарната капитализација, неодамна падна за 12% за 50 минути на 0,472 долари на Binance, бришејќи ги претходните придобивки. По овој...
КРИПТОВАЛУТИ

Ripple и Coinbase префрлија 76,7 милиони XRP

Влатко Зорба
Финтек компанијата Ripple и најголемата крипто-берза во САД, Coinbase, префрлија 76,7 милиони XRP, според податоците споделени од крипто-тракерот Whale Alert. Таа количина на криптовалута е...
КРИПТОВАЛУТИ

XRP падна за 50% само неколку часа по големиот раст

Влатко Зорба
XRP, четвртата криптовалута според пазарната капитализација, падна за скоро 50% за помалку од два часа на 1 февруари, откако лудата трговска активност негативно влијаеше на...
КРИПТОВАЛУТИ

XRP не е хартија од вредност, според Министерството за финансии на Велика Британија

Влатко Зорба
Владата на Велика Британија се чини дека зазема свој став дека XRP е токен за размена, а не хартија од вредност. Министерството за финансии на...