СТАНДАРД life
Секс и врски

Ја барате љубовта на вашиот живот? Почнете да ја привлекувате денес со овој моќен метод!

Ако сакате да привлечете љубов во вашиот живот, прво мора да дадете љубов. Луѓето не можат да живеат без воздух, храна, вода – и љубов.

Како што можете да видите, меѓу овие четири суштински работи за животот, само љубовта е нематеријална.

Љубовта има многу облици, а мудрите велат дека нејзиниот извор е во екстатичната љубов на душата кон Божественото; љубов меѓу мајка и дете, меѓу двајца пријатели, меѓу двајца љубовници, меѓу партнери итн.

Но, како да ја привлечете љубовта во вашиот живот?

Во општеството често гледаме дека кога луѓето не можат да најдат љубов (или доволно љубов) – меѓу луѓето, многумина имаат тенденција да посвојуваат домашни миленици. Значи, во една или друга форма, љубовта мора да постои во животот.

Меѓутоа, само затоа што сакате љубов не значи дека ќе ја добиете.

Прво, мора да дадете љубов. Само кога ќе дадеш љубов, ќе добиеш љубов. А за да дадеш љубов, прво треба да се прифатиш и сакаш себеси!

Постојат различни начини да се доживее љубовта: некои сакаат да бидат допрени и почувствувани, некои сакаат да слушаат добри и убави зборови, некои сакаат да покажуваат љубов преку постапки и подароци…

Најдобар начин да ја примите љубовта онака како што сакате е да го сторите истото со оние што ги сакате.

Бидете сакана личност.

Ние привлекуваме луѓе во нашите животи кои се огледало на нашата личност.

Затоа, ако сакате луѓето да ве сакаат, подобро почнете да ги сакате луѓето.

Афирмација за љубов

Зошто афирмација? Затоа што тогаш испраќаме порака до нашиот несвесен ум и целиот универзум.

Со афирмација, претпочитаме да го потврдиме она што го сакаме, а не она што не го сакаме.

Универзумот и несвесниот ум тогаш ќе почнат да работат за да ни го донесат она што го бараме.

Нека ви бидат постојан придружник следните афирмации за љубовта.

Можете исто така да излезете со свои афирмации ако сакате.

Комбинирајте две или повеќе позитивни афирмации за љубовта и повторете ги, по можност пред огледало, најмалку сто пати на ден, шест до седум месеци, пишува „Atma“.

Како што поминува времето, несвесно ќе сфатите дека станувате сè повеќе љубовна личност и ќе привлекувате се повеќе и повеќе љубовни луѓе во вашиот живот. Повторувајте ги овие реченици:

* Опкружен сум со љубов и се е во ред.

* Моето срце е секогаш отворено и зрачам со љубов.

* Сите мои врски се долготрајни и полни со љубов.

* Сè гледам низ очите на љубовта и сакам сè што гледам.

* Знам дека сум личност која заслужува љубов и романса. Благодарна сум за љубовта што ја добивам секој ден, без разлика како доаѓа. Секогаш испраќам љубов на сите што ги познавам, како и на целата планета. ДЕНЕС е исполнет со ЉУБОВ.

Поврзани вести

Тренер за запознавање откри за што да разговарате на првиот состанок и како да ја пронајдете идеалната личност

Urednik

Што е лош секс?

Radmila Tasevska

Мажите признаа која е разликата помеѓу жената што ја сакаат и онаа со која имаат само секс

Urednik