Таг : Ампева

СТАВ

Ампева: Ширејќи национализам и трескајќи глупости, сите знаеме, тешко е да сработиш на терен

Влатко Зорба
За разлика од една квази партиичка кои само маани наоѓа на нашето работење сакајќи на наш грб рејтинг да направат, ние работевме на терен додека...
Политика

Ампева за наводните откази на текстилни работнички: Наведете извор или фирма, во спротивно не ширете паника

Влатко Зорба
„Се споделуваат бомбастични наслови дека имало откази поради мерките. Наведете извор или фирма, во спротивно никому не правите услуга со дигање паника. А еве ние...
СТАВ

Ампева: Или ќе работиме заедно за да се подобри угледот на текстилната индустрија, или ќе нема кој да работи во овој сектор

Влатко Зорба
Од денешната средба со Организација на работодавачи и Текстилен кластер во Влада Ама шала на страна, или ќе работиме заедно за да се подобри угледот...
Политика

Ампева: Продолжуваат манипулациите со исплата на К-15 во приватниот сектор

Влатко Зорба
Три угостителски објекти, четири супер маркети, три градежни фирми и триесетина текстилни конфекции се на списокот на невладината „Гласен Текстилец“-Штип, бидејќи на работниците не им...