Таг : антитела

СВЕТ

Истражување во Исланд со важни откритија за антителата на коронавирусот

Stefanija Kuzmanovska
Нивото на антитела на коронавирусот се зголемуваше по прележување на болеста, а потоа остана на истото ниво до четири месеци кај повеќе од 90 проценти...
СВЕТ

Лекарите не се сигурни дека луѓето кои имаат антитела на коронавирус веќе не можат да се заразат

Stefanija Kuzmanovska
Голема шпанска студија за коронавирус покажува дека само пет проценти од нејзиното население има развиено антитела, што ги зајакнува доказите дека таканаречениот имунитет на стадото...
СВЕТ

Данска: 1,1 процент од населението има антитела на КОВИД-19

Stefanija Kuzmanovska
После разочарувачките резултати од тестирањето на населението во Шведска за антитела против коронавирусот, кои покажуваат дека ваквите антитела се присутни во низок процент од населението...
СВЕТ

Револуционерно откритие на антитела кои спречуваат инфекција со коронавирус

Stefanija Kuzmanovska
Научниците открија антитела кои го спречуваат коронавирусот да инфицира човечки клетки во револуционерни истражувања кои можат да доведат до развој на нови третмани за лечење,...
Вести

Одобрени тестовите за антитела за итна употреба на компанијата „Roche“

Влатко Зорба
Швајцарскиот производител на лекови, „Roche Holding AG“ соопшти дека добил одобрение од Управата за храна и лекови на САД (ФДА) за итна употреба на тестови...
МАКЕДОНИЈА

Скрининг на антитела е планиран на средина или крај на летото

Влатко Зорба
Скрииниг на антитела е планиран во нашата стратегија, но не сега, туку некаде на средина или крај на летото, најави денеска министерот за здравство Венко...
МАКЕДОНИЈА

Секој што направил тест за антитела, мора да направи тест и за присутност на коронавирусот

Влатко Зорба
Сите јавно-здравствени установи се придржуваат до препораките за третман на итни и неодложни пациенти, вклучувајќи ги и оние со малигни заболувања. Во болниците има наредба...