СТАНДАРД life

Автобуси

БИЗЛАЈФ

Лондон: Највисока стапка на смртност, како последица на пандемијата, забележана кај возачите на автобуси

Влатко Зорба
Иако повеќето би помислиле на лекарите прво, кога станува збор за највисоко ниво на ризик од инфекција со Ковид-19, според Би-Би-Си, најголемата стапка на смртност...
БИЗЛАЈФ

Најмалку се „шверцуваат“ во Европа: Само 2% од патниците не плаќаат билети

Влатко Зорба
Не е тајна дека многу луѓе се возат бесплатно на јавен превоз, иако треба да купат билет, т.е. – се „шверцуваат“. Ситуацијата е поалармантна во...