Таг : смртност

АНАЛИЗИ

Кои се шансите за преживување по инфекција со коронавирусот?

Влатко Зорба
Според некои проценки, скоро 70 проценти од светското население би можело да биде заразено со вирус, а стапката на морталитет се движи од 0,9% до...