Стандард

Банка на Америка

КОМПАНИИ

Банка на Америка: Кина ќе ги надмине САД и ќе стане најголемата економија на светот во 2028 година

Влатко Зорба
Кина има добри шанси да ја удвои големината на својата економија до 2035 година и попат да ги надмине САД како најголема светска економија, рече...
КРИПТОВАЛУТИ

BofA: Поскапувањето на Bitcoin може да биде „мајка на сите балони“

Влатко Зорба
Bitcoin (BTC) двојно ја зголеми цената во последниот месец и ја заврши неделата на над 40.000 УСД. Инвеститорите во најпопуларната криптовалута се на мислење дека...