СТАНДАРД life

бизнисмени

ЕКОНОМИЈА

Бизнисмени и вработени од С.Македонија ќе се вакцинираат викендов во Белград

Влатко Зорба
Овој викенд во Белград ќе биде организирана вакцинација за бизнисмени и нивни вработени од Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија, Албанија и Косово кои...
БИЗЛАЈФ

Прашања што најголемите бизнисмени им ги поставуваат на кандидатите за работа

Влатко Зорба
Многу од најуспешните луѓе ги сведоа интервјуата за работа на наука – и немаат навика да трошат време на ирелевантни истражувања. Всушност, тие често имаат...
ЕКОНОМИЈА

Бизнисмените се откажаа од иницијативата за усогласување на православниот со католичкиот Божиќ

Македонските стопанственици се откажаа од иницијативата за усогласување на православниот со католичкиот Божиќ. Порано велеа дека несовпаѓањето на празниците што се слават кај нас и...
ЕКОНОМИЈА

Делегацијата на германското стопанство во државава го поздрави пролонгирањето на прогресивното оданочување

Делегацијата на германското стопанство во државава ја поздравува одлуката на Владата за прологирање на прогресивното оданочување. Оттаму денеска информираа дека уште на почетокот на годината...