СТАНДАРД life

девет милијарди долари

ЕКОНОМИЈА

Извозот на велосипеди лани достигна скоро девет милијарди долари

Stefanija Kuzmanovska
Извозот на велосипеди на глобално ниво минатата година беше 8,9 милијарди долари, што е намалување од 3,1% во однос на 2018 година, покажуваат податоците на...
ЕКОНОМИЈА

Видео игрите на Кина ѝ донесоа над девет милијарди долари

Stefanija Kuzmanovska
Извозот на видео игри во светот минатата година беше на ниво од 20,8 милијарди долари, покажуваат податоците на World’s top exports. Најголем дел од тој...