Стандард

домашно

ЕКОНОМИЈА

Граѓаните кои ги нема на списокот за помошта од 6000 денари може да поднеста приговори

Берта Китинска
Граѓаните кои нема да се пронајдат на списокот за финансиската помош од 6000 денари од четвртиот сет на мерки ќе може да поднесат приговор до...
ЕКОНОМИЈА

„Купувам домашно“: Помошта од 6.000 денари ќе треба да се потроши до 25 декември

Берта Китинска
Граѓаните  наскоро ќе добијат финансиска помош од 6.000 денари. Владата ќе треба да ја објави листата на граѓани на кои им следува оваа помош на...
ЕКОНОМИЈА

KУПУВАМЕ ДОМАШНО: Граѓаните ги полнат торбите со македонски производи, во најава картички за пасивниете баратели на работа

Гужви пред банките и маркетите може да се забележат во последните неколку денови. Причина за тоа се платежните картички кои беа доделени на дел од...
ЕКОНОМИЈА

Производите со ознаката „Купувам домашно“ треба да бидат на посебен рафт или со ознака

Објектите за трговија на мало се должни да обезбедат посебно обележани рафтови или пак да ги обележат македонските производи со ознаката „Купувам домашно“ со цел...