Таг : ФЕИТ

МАКЕДОНИЈА

Презентирани иновативни студентски проекти од програмата INNO SAE

Влатко Зорба
Триесетина студенти од неколку различни факултети на скопскиот Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска, во Центарот за трансфер на технологии и иновации –...
МАКЕДОНИЈА

Шеесет ученици учеа програмирање на ФЕИТ

Влатко Зорба
Шеесетина ученици од девет средни училишта од Македонија се запознаа со основите на програмирањето преку иницијативата „Hour of Code“, која вчера се одржа на Факултетот...