СТАНДАРД life

Словачка

ЕКОНОМИЈА

Словачка донираше полнач за електрични возила на ФЕИТ

Република Словачка донираше полнач за електрични возила на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје. Донацијата ја предаде...
ЕКОНОМИЈА

Ангелоска-Бежоска: Размената на искуства со европските колеги и стекнувањето нови знаења е постојана заложба на Народната банка

Влатко Зорба
„Словачка е силна поддржувачка на евроинтеграциските стратегиски цели на вашата земја. Оттука, предвидена е можност за воспоставување соработка во повеќе сегменти, меѓу другото и во...
КОМПАНИИ

Како економиите на Чешка, Полска, Унгарија и Словачка станаа најдобри во Европа?

Влатко Зорба
Во последните десет години, земјите од т.н. Вишеградската група – Чешка, Полска, Унгарија и Словачка – успеа да постигне брз економски развој. И сега овие...