СТАНДАРД life

Унгарија

КОМПАНИИ

Како економиите на Чешка, Полска, Унгарија и Словачка станаа најдобри во Европа?

Влатко Зорба
Во последните десет години, земјите од т.н. Вишеградската група – Чешка, Полска, Унгарија и Словачка – успеа да постигне брз економски развој. И сега овие...
КОМПАНИИ

Поради „системски злоупотреби“ на слободата на говорот, Унгарија тргнува против социјалните мрежи

Влатко Зорба
Унгарската министерка за правда Џудит Варга изјави дека е можно да се санкционираат социјалните мрежи за, како што рече, „системски злоупотреби“ на слободата на говорот,...
КОМПАНИИ

Унгарија: Младите под 25 години нема да плаќаат данок на доход

Влатко Зорба
Унгарија планира целосно да ги ослободи младите под 25 години од плаќање персонален данок на доход најдоцна од јануари 2022 година, објави денеска премиерот Виктор...
КОМПАНИИ

„Фејсбук“ казнет во Унгарија со четири милиони долари

msp-admin
Унгарската агенција за заштита на конкуренција нареди Фејсбук да плати казна од 1,2 милијарди форинти, или нешто помалку од четири милиони долари, поради доведување во...